Daith пиърсинг: отстраняване на мигрена и главоболие - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Daith пиърсинг: изкуство
със специално значение

Пиърсингът винаги има много по-голямо значение, отколкото изглежда на пръв поглед, но днес ще поговорим за пиърсинг, който е дори по-оригинален, отколкото сте свикнали да мислите.

Говорим за Дейт пиърсинг - Daith пиърсинг е вид ушен пиърсинг, който включва пробиване на хрущялната част, разположена между ушната дупка и горния край на ухото. Наименованието "daith" идва от галската дума, която означава "ухо". Този вид пиърсинг е станал популярен в света на модификациите на тялото и бижутата.

Daith пиърсинг

Защо Daith е толкова популярен?

Всъщност причините са много, но най-разпространената е акупунктурната теория, според която благодарение на този пиърсинг можете да се отървете от мигрената и главоболието.

Тази информация все още не е научно потвърдена, но това не пречи да се правят хиляди пробождания по целия свят само за да се отървете от главоболието. Акупунктурата е традиционен метод на лечение, който възниква в Китай и други азиатски страни преди повече от 2 хиляди години. Според този метод тънки игли се вкарват в определени точки на тялото, за да се стимулират енергийните пътища, известни като "меридиани", и да се възстанови енергийният баланс в организма.

Що се отнася до съвременните пиърсинги, свързани с акупунктурата, те стават особено разпространени около 2010 г. и това е периодът, в който конкретната дейност по създаването на тези пиърсинги достига своя връх.

Не по-малко съществена причина за популярността на Daith е, от една страна, красотата и естетиката, особено при правилно подбрано бижу, а от друга - сложността на извършването на такава модификация на тялото. Разнообразието от бижута за daith пиърсинг включва различни форми, материали и стилове. От традиционните обръчи и ключалки до декоративните обеци и кристалните вложки - възможно е да се избере бижу, което да отразява индивидуалния вкус и стил на собственика.

На пръв поглед може да изглежда странно защо сложният пиърсинг е колкото привлекателен, толкова и предизвикателен. Но цялата истина е в това, че въпреки популярността и красотата му, малко майстори изпълняват Дейт и не са много смелчаците, които са готови да предприемат тази стъпка.

Daith пиърсинг
Daith пиърсинг

Важно е да запомните, че ...

Пиърсингът на хрущяла има много по-дълъг период на заздравяване и изисква специални грижи.

Разбира се, на първо място самият пиърсинг трябва да бъде направен правилно, за да не предизвика негативни последици, така че за да си направите деутеро пиърсинг, си струва да се обърнете към професионалист, който е специализиран в сложните пиърсинги.

Изборът на бижута също е важен и то не само от гледна точка на естетиката - а и в смисъл, че някои материали, от които са изработени бижутата, може да не се възприемат от организма и да предизвикат алергични реакции, да продължат и да усложнят периода на лечение.

Важно е също така да се помни, че зоната в процеса на оздравяване е много чувствителна и се нуждае от почивка, затова бижутата трябва да са здраво закрепени и да са неподвижни, но в същото време да не притискат прекалено много хрущяла. Особеността на пункцията на хрущяла е, че тя изисква специални грижи поради ниския интензитет на кръвотока в тази област, т.е. белите кръвни телца на мястото на пункцията може да не са достатъчни, за да предотвратят инфекция. Поради това е необходимо да се грижите за зоната възможно най-внимателно и да следвате инструкциите, дадени от пиърсъра, относно антисептиците и правилното третиране на пиърсинга.

Daith пиърсинг

Бижута за Daith пиърсинг

От цялото разнообразие на бижута, използвани за Daith, най-популярни са били и все още са пръстените - единични, двойни, украсени с камъни и допълнителни елементи, стилизирани, за да съответстват на бижутата на определен народ или култура, но пръстени.

Пръстените могат да бъдат олицетворение на елегантност и изтънченост, придавайки неповторим чар и изящество по хрущялната повърхност на ухото.

Сред също толкова популярните бижута на Daith са полупръстени, кликери и микробанани. Всеки стил е уникален и производителите са се погрижили да можете да изберете бижутата, които ще го подчертаят перфектно.

Каквито и бижута да изберете за себе си, не забравяйте, че сте красиви и всяка модификация на тялото ви, която искате, само ще подобри проявлението на вашата красота. Важно е само да се грижите правилно за пиърсинга си, за да заздравее по-бързо, и да изберете подходящи бижута, изработени от хипоалергенен материал, които ще са ви удобни. Не забравяйте, че най-важното нещо е вашето здраве, изберете студио за пиърсинг и майсторете отговорно.

Daith пиърсинг
Daith пиърсинг
Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.