Conch пиърсинг | Бързина на зарастване | Рискове и грижи - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Пиърсинг Conch е за
смелите и модерни хора

Пиърсингът е популярен начин да украсите тялото си, а в това изкуство няма граници за съвършенството и въображението.

Пробожданията се правят на различни места, а що се отнася до украсата, тя всъщност е неограничено пространство за себереализация.

И точно такъв оригинален начин да покажете своята уникалност, да изявите себе си и да украсите тялото си е Conch Piercing. Пиърсинг Conch е вид пиърсинг, който включва пробиване на хрущялната област в горната част на ухото, известна като конуса. Този вид пиърсинг се смята за популярен и може да има различни дизайни и места.

Conch пиърсинг

Какво трябва да
знаете за пиърсинг Conch

 1. Видове пиърсинг:
  1. Има различни стилове и варианти на пиърсинг на конуса, като единичен пиърсинг, двоен или троен пиърсинг и комбинации с други видове пиърсинг.
 2. Бързина на зарастване:
  1. Зарастването на пиърсинга на конуса може да отнеме седмици или месеци, в зависимост от грижите и индивидуалните характеристики на тялото.
 3. Рискове и грижи:
  1. Както и при другите видове пиърсинг, съществуват определени рискове и възможни усложнения като инфекции или отхвърляне. Важно е да следвате инструкциите за грижа за пиърсинга и да се свържете със специалисти в случай на проблеми.
 4. Мода и естетически аспекти:
  1. Пиърсингът Conch може да бъде елемент на модата и себеизразяването, като позволява на хората да изразят своя стил и индивидуалност.

Това е ако много кратко, но нека да разгледаме този вид пиърсинг малко по-подробно. Особено ако обмисляте този вид пиърсинг за себе си, определено ще ви е необходима малко повече информация.

Conch пиърсинг
Conch пиърсинг

Видове Conch Piercing

Какви са различните видове Conch Piercing:

 • Класически Conch
 • Inner Conch
 • Outer ConchInner Conch (вътрешен Conch) е вътрешната част на хрущяла, която е най-близо до ушния канал, вътре в ухото. Пиърсинг Inner Conch изисква пробиване на тази област. Outer Conch (външен Conch) е външният край на Conch, по-близо до страната на главата. Пиърсинг Outer Conch изисква пробиване на външната част на хрущяла.

Conch пиърсинг

Бижута за пиърсинг Conch

Бижутата за пиърсинг Conch могат да бъдат много разнообразни и стилни.

Подобно на самия пиърсинг, който далеч не е прост. Ето някои популярни видове бижута за пиърсинг Conch:

 1. Обръчи и пръстени.
  1. Тези бижута могат да бъдат допълнително украсени с различни елементи, камъни или да нямат такива. Във всеки случай такъв пръстен, увиващ се около ухото, ще изглежда много стилно дори в минималистичен дизайн. Допълнителните елементи могат да бъдат абсолютно най-разнообразни.
 2. Гвоздеи.
  1. Обикновено това са малки бижута, предназначени да се поставят в ушната мида. Такива бижута за пиърсинг Conch изглеждат много деликатно и оригинално, а освен това имат огромен брой разновидности и стилове, така че можете да изберете точно това, което ви харесва. Струва си да се отбележи, че малките бижута, които не стърчат извън ухото, са не само елегантни и спретнати, но и по-подходящи за периода на заздравяване на пиърсинга, тъй като взаимодействат по-малко с косата и дрехите и не допринасят за триенето, което може да причини дискомфорт.
 3. Лабретът.
  1. Е вид пиърсинг бижу, състоящо се от къса пръчка с плоско дъно и топче или плосък връх. Тези бижута често се използват за пиърсинг на долната устна или други части на тялото. По принцип титаниевият лабрет се използва за първи пиърсинг заради вида на закопчалката: тя не се усуква, а просто се притиска. Това прави процеса на поставяне на първото бижу след пиърсинга възможно най-безболезнен. Освен това е много по-удобно и за новия собственик на пиърсинга, защото такова бижу може да се облича самостоятелно, дори и да нямате практика.

Conch пиърсинг
Conch пиърсинг

Но все пак най-важното нещо, което трябва да се знае за пиърсинг Conch, е, че това е един от най-сериозните пиърсинги и трябва да се извършва само от квалифициран майстор.

Също така грижите трябва да са цялостни и специализирани, дори и вече да имате опит с пиърсинга, този може да се окаже по-сложен. Струва си също така да се помни, че периодът на заздравяване, на първо място, зависи от няколко фактора, един и най-важните от които са индивидуалните характеристики на тялото. На второ място е професионализмът на майстора на пиърсинга и правилната грижа за пиърсинга. Не бива да се забравя и за подходящите бижута - титаниевите бижута са най-добрият избор за първия път.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.