Рисковете от лазерно премахване на татуировки: Как се премахват татуировки? - VeAn Bulgaria
Лазерно премахване на татуировки
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Лазерно премахване
на татуировки: ефективност,
рискове

Въпреки факта, че майсторите винаги предупреждават посетителите, че татуировката е модификация на тялото за цял живот, доста често клиентите я получават необмислено.

Освен това след години изображението може да загуби своята яснота и неговият собственик е изправен пред избор - да поднови татуировката или да се отърве от нея завинаги.

Нека поговорим за съвременните методи за премахване на татуировки. Ако по-рано беше възможно да се премахне модел на тялото само чрез отрязване на слой кожа (изрязване), днес няма нужда да се правят такива жертви. Лазерната технология ви позволява почти безболезнено и ефективно да се отървете от татуировката. Но тази процедура има свои собствени характеристики.

Рисковете от лазерно премахване на татуировки
Рисковете от лазерно премахване на татуировки

Как се извършва премахването
на татуировка с лазер?

Така че премахването на скучен или неуспешен модел от кожата с лазер се състои в излагане на изображението на лазерен импулс.

Той разрушава цветния пигмент, разделя частиците на багрилото на микроскопични елементи, които впоследствие се екскретират с лимфата. Трябва да се отбележи, че съседните тъкани, които не са засегнати от вълната, не са засегнати. Лазерът действа насочено, точково, върху желания участък от кожата. Няколко думи за предимствата на този метод за премахване на татуировки от кожата. Лазерен начин:

  • Не оставя белези и следи;
  • Практически няма противопоказания;
  • Не причинява изгаряния и капилярни кръвоизливи;
  • Позволява ви да премахнете нежелания модел на 100% (пълното премахване на татуировка зависи от броя на сесиите);
  • В специализирани салони се извършва при спазване на всички санитарно-хигиенни норми и изисквания.
Рисковете от лазерно премахване на татуировки

И сега е време да поговорим
за трудностите и рисковете.

Почти невъзможно е да се отървете от рисунката за една сесия.

За да премахнете малко черно-бяло изображение, може да отнеме 2-3 сесии, честотата на които е веднъж месечно. А за плътни цветни татуировки 10 процедури не са достатъчни. Така че не очаквайте моментални резултати.

Въпреки че процедурата е почти безболезнена, по време на процедурата клиентът на салона може да почувства леко парене. И на мястото на експозиция понякога се появяват зачервяване, сърбеж. В този случай можете да използвате местна упойка или периодично да прилагате компрес с лед върху мястото на експозиция.

Ако процедурата се извършва от неопитен майстор, е възможна неправилна настройка на лазера, поради което дължината на вълната и интензитетът на експозиция ще бъдат избрани неправилно Рискове: от изгаряния до пълна липса на резултати.

Най-големият риск от лазерно премахване на татуировки е, че има риск от отравяне при използване на евтини, токсични бои. "Счупеният" пигмент навлиза в кръвта, така че човек може да изпита симптоми на химическо отравяне. В този случай определено трябва да се консултирате с лекар. По правило това не се случва, ако мацсторът използва сертифицирани продукти, одобрени от Министерството на здравеопазването.

Може да се прецени, че този метод има много повече предимства, отколкото недостатъци. Но само ако процедурата се извършва в специализиран салон, чиито майстори знаят отлично как и какво да правят. В този случай, както и при спазване на препоръките за грижа за кожата между сесиите, от татуировката няма да остане и следа.

Рисковете от лазерно премахване на татуировки
Рисковете от лазерно премахване на татуировки
Рисковете от лазерно премахване на татуировки

Характеристики на грижата
за кожата след лазерно премахване
на татуировка

Квалифицираните майстори на татуировки дават на клиентите си съвети относно грижата за кожата между процедурите за премахване на лазерни татуировки.

Те са следните:

  • При поява на корички и мехурчета по кожата е строго забранено разресването и докосването им. Скоро те ще преминат и под тях ще има здрава кожа.
  • Избягвайте контакт с вода, масла, всякакви вещества, козметика, поне 3-4 дни.
  • Задължително използвайте ПАНТЕНОЛ спрей за третиране на кожния участък. Кожата ще заздравее по-бързо.
  • Слънчевите бани са забранени по време на периода на заздравяване на кожата. А когато излизате навън, нанесете слънцезащитен крем с SPF ефект (поне 35) върху засегнатата област.Майсторът ще даде по-подробна препоръка след процедурата за лазерно премахване на татуировка.

Рисковете от лазерно премахване на татуировки
Рисковете от лазерно премахване на татуировки
Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.