Пиърсинг на веждата | видове, заздравяване, грижи, вида бижута. - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Пиърсинг на вежди

Модификацията на тялото се среща в много разновидности.

Хората пробиват най-необичайните места по тялото си, като украсяват бузите, носа, веждите, устните и дори интимните си зони с оригинални обеци. Тази услуга е изключително популярна и търсена и от двата пола по целия свят.

В тази статия ще се спрем на пиърсинга на вежди. На пръв поглед пиърсингът на вежди може да изглежда като доста сложна процедура. Всъщност тази услуга е най-лесната от всички модификации на лицето.

Пиърсинг на вежди
Пиърсинг на вежди

Видове пиърсинг на вежди

Подобно на всички пиърсинги, съществуват няколко различни стила, всеки от които се отличава със собствена орнаментика и разположение.

 1. Вертикален пиърсинг на вежди.
  1. Това е много оригинален и дори екстравагантен пиърсинг, който се прави през веждата. Пиърсингът на веждата е базиран на стълб, чиито краища са закрепени с балони или шипове. Големият недостатък на този пиърсинг е, че лесно може да се закачи за дрехите, което забавя периода на регенерация на пиърсинга.
 2. Хоризонтален пиърсинг на веждата.
  1. Пиърсингът се прави хоризонтално, следвайки растежа на косъмчетата на веждата. Бижуто е или барета, или микропробивка. Този стил е много по-рядко срещан от вертикалния, тъй като трудността се състои в това да се направи пиърсингът.
 3. Антивежда.
  1. Акцентът на този стил е, че пиърсингът се прави под очната ябълка, от двете страни на лицето. Това е много красив и оригинален вид модификация на лицето, която се прави само в професионални салони от специализирани майстори.
 4. Бридж.
  1. Този тип се среща и при пиърсинга на носа. Поради непосредствената близост на моста, мостът често се свързва с пиърсинга на веждите. Техниката на пиърсинга е същата като при хоризонталния пиърсинг, но вертикалният пиърсинг се прави по-рядко. Използват се украшения под формата на микродермали, носят се пръстени или двойни пръчки.
Пиърсинг на вежди

Как се прави пиърсингът
на веждите

За тази процедура се приготвят игла или катетър, специална скоба, обеци, както и антисептичен препарат за пробитата част на веждата.

Скобите фиксират здраво необходимата част от веждата. Такова добро фиксиране е възможно благодарение на висококачествена сплав (висококачествена стомана).

 • Мястото, избрано за пиърсинг, се дезинфекцира старателно с антисептично средство. Трябва да се отбележи, че при пиърсинга на вежди не е необходимо да се премахват косъмчетата.
 • След стерилизацията маркираме мястото на пробиване (поставяме точки). Това може да стане с помощта на алкохолен маркер или флумастер.
 • Използва се специална скоба за фиксиране на участъка от кожата около маркираната точка. С помощта на тази скоба се регулира дълбочината, до която ще проникне иглата, както и мястото на по-нататъшното пробождане. Скобата трябва да се използва за улавяне на голям участък от кожата, така че пробождането да не е твърде близо до повърхността.
 • Иглата се пробожда през кожата на точно отбелязаното място и скобата се изхвърля.
 • Иглата се изважда внимателно, а след нея се придвижва и пръчката. Движенията трябва да се извършват плавно и уверено.След като иглата бъде заменена с обеца, мястото на пробиване може да кърви. Това е съвсем нормално и прободеното място трябва да се обработи с антисептик. Важно! Не използвайте парфюм или друг дезинфектант, който имате под ръка.

Пиърсингът на вежди е процедура, която е съпроводена с болезнени усещания. Но като правило всичко зависи от индивидуалния праг на болка. Ако клиентът не може да понася болка, мястото на пиърсинга се третира с обезболяващи (за които ще ви каже майсторът).

Пиърсинг на вежди
Пиърсинг на вежди

Класификация на обеците
за веждите

Подобно на всеки друг вид модификация на тялото, пиърсингът на вежди също има няколко вида бижута.

Класификацията на обеците се прави не само по формата на бижуто, но и по материала, от който са изработени обеците.

Според материала, от който са изработени, обеците биват:

 • Златни: бижута от злато са най-надеждни и скъпи, златната сплав не предизвиква алергични реакции, спомага за бързото заздравяване на пробитото място;
 • Сребърни - сребърните бижута изглеждат също толкова красиво, колкото и златните, и имат регенериращ ефект;
 • Пластмасови: лесни и достъпни; не утежняват прободеното място и ускоряват процеса на регенерация; външният вид е не по-малко оригинален и впечатляващ и се предлага в различни форми и видове;В допълнение към горепосочените материали обеците се предлагат и от дърво, кост и т.н.

Обеците се класифицират според формата си, както следва:

 • Щанга - права карфица, с мъниста или шипове по краищата;
 • Пръстени - удобни за антисептична обработка и лесни за усукване;
 • Барбели - щанга с огъната форма; също като обикновените щанги, в краищата са поставени топчета; това украшение често се използва и при други видове модификации на тялото;
 • Клипси - с други думи, фалшива обеца (манекен); прикрепва се към кожата със стегнат клипс, не изисква пробиване.
Видове пиърсинг на вежди
Основни препоръки
за поддръжка

За да избегнете възпаление, дискомфорт и гниене, трябва да обърнете специално внимание на качествената и правилна грижа за новопробития участък.

Купете всички необходими антисептици и следвайте простите препоръки на специалиста.

 • През първите три дни не е препоръчително да мокрите пробитата вежда с вода.
 • Когато дезинфекцирате, третирайте с антисептик не само бижутата, но и кожата около тях. «Мирамистинът» е добро средство за това. Струва си да се отбележи, че не е желателно да се третира мястото на пиърсинга с водороден пероксид. Пероксид трябва да се използва само ако има кръв или кървави остатъци.
 • През зимата е важно пиърсингът да се третира възможно най-често. Тъй като бижутата могат да замръзнат в мразовитото време и пиърсингът да започне да се разпада. В този случай пиърсингът трябва да се третира с «Октенисепт».
 • При третирането е важно обицата да се завърти, за да не се впие в кожата.
 • През първия месец след пробиването не е препоръчително да сваляте бижуто.
Пиърсинг на вежди
Видове пиърсинг на вежди
Период на заздравяване на
пиърсинга на веждите

Всеки клиент се интересува от заздравяването на пробитата зона.

Струва си да се отбележи, че времето за заздравяване на пиърсинга се влияе и от правилната грижа за зоната.

Периодът на заздравяване на бриджа продължава от шест седмици до четири месеца. При правилна, адекватна грижа за прободеното място пиърсингът може да заздравее още на шестата седмица. За пълното заздравяване на вертикалния пиърсинг е необходимо много време. Понякога може да са необходими до шест месеца, за да се излекува пиърсингът.

Ако от време на време усещате сърбеж на мястото на пробиване и докосването на бижуто не е съпроводено с остра болка, процесът на заздравяване е добър. Ако, от друга страна, усещате постоянен сърбеж, а мястото на пробождане е зачервено и подуто, това е знак за настъпване на възпаление. Необходимо е да се свържете със специалист и той да опише по-нататъшните грижи за пиърсинга. Важно е да се отбележи, че самолечението може да доведе до нежелани последици.

Пиърсинг на вежди
Основни ограничения
за пиърсинг на вежди

Първото и най-важно ограничение на процедурата за пиърсинг е заболяване на кръвта.

Строго забранено е извършването на пиърсинг, ако имате проблеми със съсирването на кръвта.

 • Бременност. По време на бременност организмът на жената е отслабен и съществува риск от възпаление.
 • Кожни заболявания. Хроничните и по-острите кожни заболявания са забрана за всякакъв вид пиърсинг.
 • Не е желателно да се прави пиърсинг на тялото през зимния период. Тъй като пиърсингът ще се стяга много по-бавно, отколкото през пролетта или лятото.Много често се смята, че пиърсингът на веждите може да окаже негативно влияние върху зрението на човека. Това мнение е напълно погрешно. Когато веждата е пробита, очният нерв не може да бъде пробит. Въпреки това, ако пиърсингът е направен неправилно, съществува риск да се засегне троичният нерв. Тази грешка може да доведе до невралгия. Ето защо си струва да изберете професионален специалист по пиърсинг. Той трябва да е квалифициран специалист, с голям опит и добри препоръки. Ако отидете при добър пиърсинг специалист, ще се радвате не само на красив, но и на висококачествен пиърсинг на вежди.

Пиърсинг на вежди
Пиърсинг на вежди
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.