Трагус пиърсинг: Грижа & Зарастване & Предимства - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Tragus пиърсинг

Популярен вид модификация на тялото, Tragus пиърсинг се извършва в областта на трагуса, изпъкнал хрущялен фрагмент пред ухото.

Хрущялът е пред ушния канал и леко го покрива. Пиърсингът обикновено се прави на едното ухо. Въпреки това има хора, които правят пиърсинг на трагус и от двете страни. Трагусът може да се нарече добро място за пункция поради големия брой налични бижута. При Tragus пиърсинг носят стандартни обеци с халки, пръстени, затворени с топки, лабрети (пръчки). Обикновено диаметърът на отвора е 1-1,6 мм.

трагус пиърсинг зарастване
трагус пиърсинг зарастване
трагус пиърсинг зарастване

Основни видове и предимства

Прави се стандартна пункция в посока отпред назад с достъп до страничната част на ушния канал.

Вид модификация на тялото е вертикален tragus. В този случай мряната се прокарва вертикално през кожата в областта на трагуса. Оригиналната версия е двойна пункция на трагуса. Причини да изберете tragus пиърсинг:

 • Естетичен външен вид.
 • Възможност да станете като знаменитости. Трагуса пробиха филмови и музикални звезди - Скарлет Йохансон, Зоуи Кравиц, Риана.
 • Възможност за смяна на различни декорации - халки, лабрети и пръчки.
 • Намалена болка по време на процедурата. В трагуса има малко нервни окончания, което намалява тежестта на болката и дискомфорта.
 • Намален риск от кървене. Хрущялът има малко кръвоносни съдове. Пункцията обикновено не кърви или кърви леко.Има мнение, че пункцията на трагуса помага да се отървете от хроничната мигрена. Ефектът се постига чрез въздействие върху биологично активната точка на принципа на акупунктурата. Относителният недостатък на тази опция за пробиване е възможните трудности при самоинсталацията на пръта или лабрета. Поради голямата дебелина на хрущяла в тази част на ухото, пункцията зараства в рамките на 3-6 месеца.

трагус пиърсинг зарастване
трагус пиърсинг зарастване

Характеристики на процедурата

Опитен майстор извършва tragus пиърсинг за 15-20 минути.

Преди сесията пиърсингът ще изясни какъв тип пиърсинг искате да направите и ще ви помогне да изберете бижута. Третирането на повърхността на ухото с антисептичен разтвор е задължителен етап от процедурата. Майсторът работи в ръкавици, което намалява риска от инфекция. Следващата стъпка е да маркирате мястото на пункцията със специален маркер. Майсторът ще ви покаже знак в огледалото, за да можете да се уверите, че поставянето е правилно. В повечето случаи хората извършват пункция в централната част на трагуса. На този етап можете да коригирате позицията на бъдещия пиърсинг. Процедурата се извършва със стерилна игла. Преди процедурата декорацията се третира с антисептичен разтвор.

трагус пиърсинг зарастване
трагус пиърсинг зарастване
трагус пиърсинг зарастване

Лечебен период

Процедурата продължава не повече от половин час.

Въпреки това, през следващите 3-6 месеца е необходимо внимателно да се грижите за мястото на пункцията, за да избегнете развитието на възпалителния процес. Хрущялните тъкани се възстановяват по-бавно от кожата, така че периодът на заздравяване продължава по-дълго. Първите 3-5 дни след процедурата пункцията може да причини дискомфорт. Може да почувствате болка при най-малкото докосване. Декорацията е лесна за докосване, докато миете косата или лицето си.

Липсата на болка и впечатлението, че раната е зараснала, могат да бъдат подвеждащи. Пиърсърите препоръчват ежедневно третиране на tragus пиърсинг в продължение на поне 3 месеца.
Ред за обработка:

 1. Измийте добре ръцете си със сапун.
 2. Третирайте повърхностите около трагуса с разтвора, препоръчан от майстора.
 3. Изплакнете замърсяванията - остатъците от засъхнала кръв и корички (втвърдена кожа).
 4. Внимателно преместете лабрета напред и назад.
 5. Използвайте памучен тампон, за да почистите повърхността на пръта от двете страни.
 6. Избършете и почистете дупката за пробиване.
 7. Внимателно преместете пръта напред-назад, за да влезе антисептичният разтвор в отвора. Ако носите пръстен, внимателно го завъртете в двете посоки.Ако ухото е мокро след третиране, трябва да попиете повърхността със суха кърпа. Майсторите на пиърсинга не препоръчват смяна на бижутата поне 3 месеца, докато пиърсингът не заздравее напълно. Смяната на бижутата по-рано може да причини дразнене и инфекция на раната.

трагус пиърсинг зарастване
трагус пиърсинг зарастване
Видове бижута

Обичайните декорации са щанги и шипове, лабрети, стандартни халки и халки с топки.

Лабретите са въдица с плосък диск в единия край и въртяща се топка в другия. Дължината на пръчката обикновено е 8-10 мм. Диаметърът на топката е 3-5 мм. Лабретите се свалят лесно, когато е необходимо. Това е добър вариант, ако обичате да сменяте бижутата си често.

Халките често са оборудвани със закопчалка с клипс. Ако закопчалката е плоска след затваряне, халката може да се завърти на 360° в пункцията. Популярните размери на халките за tragus пиърсинг са 6-10 мм в диаметър. Когато инсталирате халка с топка самостоятелно, може да възникнат трудности.

Майсторите препоръчват да изберете бижута от титан, медицинска стомана или злато. Тези материали са биологично съвместими с живите тъкани и хипоалергенни. Друг важен плюс е химическата инертност. Бижутата от титан, стомана и злато не се окисляват, когато са изложени на въздух, химикали в козметиката и перилни препарати.

трагус пиърсинг зарастване
трагус пиърсинг зарастване
Как да премахнете бижутата

За да премахнете лабрета, трябва да натиснете задната плоска част, за да избутате пръта напред.

След това трябва да развиете фиксиращата топка. След като сте извадили топката, натиснете пръта назад, така че да можете да го хванете с ръка от задната страна на пункцията. Внимателно издърпайте пръта.

Ако почувствате болка или ако мястото на убождането е възпалено, не сваляйте бижуто сами. Свържете се с вашия майстор и следвайте неговите препоръки.

трагус пиърсинг зарастване
трагус пиърсинг зарастване
трагус пиърсинг зарастване

Признаци на инфекция:

 • Гноен секрет от раната.
 • Зачервяване на кожата.
 • Оток, подуване на околните меки тъкани.
 • Пулсация в областта на tragus пиърсинга.
 • Усещане за парене и сърбеж.Ако имате тези симптоми, трябва незабавно да се свържете с вашия майстор или лекар.

Уплътнение на мястото на пункцията

В някои случаи в близост до мястото на пункцията се появява уплътнение, което е келоиден белег. Белегът се образува на мястото на травматично увреждане на хрущяла и кожата. Келоидният белег обикновено не е опасен за здравето. В случай на психологически дискомфорт, причинен от неестетичен вид на уплътнението, тя може да бъде отстранена хирургично.

трагус пиърсинг зарастване
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.