Пиърсинг на хрущяла на ухото - VeAn Bulgaria
Статии за пиърсинг
6 промоционални оферти
от VeAn Tattoo!
Получете ВАШАТА отстъпка!

Пиърсинг на хрущяла
на ухото

Пиърсингът е услуга, която е завладяла сърцата на много хора.

Модификацията на тялото е много търсена, а услугата е популярна не само сред хората от различен пол, но и сред хората на различна възраст. Пиърсингът на тялото е особено популярен сред младите хора, тъй като е по-скоро демонстрация на индивидуалност и личен стил, отколкото просто начин за украса на тялото. Сред масовата модификация на тялото пиърсингът на ушите е особено популярен.

Пиърсингът на хрущяла на ухото изглежда поразително, необичайно и привлекателно. Особената оригиналност се крие във факта, че ухото може да бъде пробито с много бижута, което определено придава на стила особена уникалност.

Пиърсинг на хрущяла на ухото

Видове пиърсинг на
хрущяла на ухото

Пиърсингът на хрущяла на ухото изглежда забележителен, необичаен и привличащ вниманието.

Особената оригиналност се крие във факта, че е възможно да се поставят много бижута на ухото, което със сигурност придава на стила особена уникалност. Най-популярните пиърсинги за уши са:

 1. Helix.
  1. Дупката се прави на горния хрущял на ухото, пръстен или гвоздей най-често се използва като обеца;
 2. Daith.
  1. Вертикалната дупка се прави в хрущяла в горната част на ушния канал, като най-добрият избор за обеца е пръстен;
 3. Индъстриъл.
  1. Правят се две противоположни дупки, които се съединяват с една щанга; дупките могат да бъдат разположени под различен ъгъл, като по този начин се придава оригиналност на този тип;
 4. Трагус.
  1. С други думи, пиърсинг на трагус; дупката се прави в най-дебелата част на хрущяла, която е по-близо до лицето; от украшенията добре изглеждат гвоздеите;
 5. Антитрагус.
  1. Пробива се хрущялът срещу трагуса, който е над ушната мида;
 6. Orbital piercing.
  1. Правят се два успоредни прохода, които се свързват с пръстен;
 7. Conch.
  1. Отворът се прави в дълбока кухина в ушната мида, разположена близо до ушния канал;
 8. The rook piercing.
  1. Пиърсингът се извършва на главния хрущял над трагуса.
Пиърсинг на хрущяла на ухото
Пиърсинг на хрущяла на ухото

Болезненост на процедурата

Процедурата е безболезнена, тъй като в хрущяла има по-малко нервни възли.

Въпреки това трябва да се внимава изключително много, тъй като ушната мида съдържа много жизненоважни точки. Процесът се извършва без анестезия, а неприятните усещания, които съпътстват пункцията, могат да бъдат издържани не само от издръжливи мъже, но и от крехките духом представителки на слабия пол. Използването на анестезия е възможно само в случай на висока чувствителност. Заздравяването на пиърсинга може да отнеме до шест месеца, като през това време може да има дискомфорт до пълното заздравяване на канала. Важно е да се спазват определени ограничения до пълното заздравяване на пробитата зона.

За да бъде процесът по-малко болезнен и бърз - пиърсингът трябва да се придържа към всички правила за санитария, хигиена и технология на пиърсинга. Качественият пиърсинг се извършва с игла с катетър: могат да се правят различни диаметри на дупките и няма риск клиентът да се зарази с болести като СПИН, ХИВ и хепатит. В края на краищата изпълнителят използва игла за еднократна употреба, която разпечатва и стерилизира пред клиента. Що се отнася до пистолета, много е трудно да се стерилизират напълно пластините му, в които попадат микрочастици от кожа и кръв. Този инструмент е по-подходящ за бърз пиърсинг на детска ушна мида, докато за възрастните е по-добре процедурата да се извърши с игла.

За да се избегнат по-нататъшни негативни последици, майсторите на пиърсинг извършват следните манипулации:

 • Дръжката на обицата трябва да е тънка;
 • Ухото се преглежда внимателно и се сравнява със специална карта, на която са отбелязани всички активни точки на ухото; това помага да се избегнат усложнения и значително съкращава периода на заздравяване;
 • Ушният канал се изработва с помощта на перфоратор, с който майсторът прави кръгла дупка за стеблото на обецата;
 • Ако избирате обеца за ухо, задължително изберете бижу с резервна ос, за да предотвратите дискомфорт при подуване на пробитата част.Пролетта и есента са най-подходящото време за поставяне на пиърсинг. Защото през лятото има голяма вероятност в канала да попаднат пот, прах и мръсотия, които могат да предизвикат възпаление. През зимата има голям риск от простуда на заздравяващия участък и от увреждане на пиърсинга чрез постоянното му удряне с шапка или дреха.

Пиърсинг на хрущяла на ухото

Ограничения на процедурата

Ако няма ограничения и процедурата е извършена правилно, пиърсингът няма да причини никакъв дискомфорт.

Специалистите не препоръчват пиърсинг при следните ограничения:

 • Кожни заболявания в остра форма;
 • Черепно-мозъчна травма;
 • Хемофилия;
 • Предразположеност към алергии;
 • Вирусни, инфекциозни форми на заболяване;
 • Отит и други ушни инфекции;
 • Психични разстройства;
 • Непълнолетни;
 • Бременност.Последният критерий е много важно ограничение. През този период организмът на жената би могъл да отхвърли обицата от какъвто и да е метал, което би довело до възпалителни процеси. Обицата най-вероятно ще трябва да бъде изхвърлена, като на мястото на дупката ще остане белег.

Пиърсинг на хрущяла на ухото
Пиърсинг на хрущяла на ухото
Пиърсинг на хрущяла на ухото
Настъпване на
възможни последици

Както при всяка модификация на тялото, пиърсингът на хрущяла може да има редица неблагоприятни последици, ако не е извършен правилно или с подходящите грижи:

 • Зрителни нарушения;
 • Възпалителни процеси на мястото на пробития участък, евентуално гноясване;
 • Създаване на келоидни белези;
 • Често кървене;
 • Инфекцията може да доведе до парализа на лицевия нерв;
 • Ушната мида може да се деформира.Ако отокът и зачервяването не изчезнат след процедурата, трябва да посетите специалист по пиърсинг възможно най-скоро. Ако имате някакви притеснения, трябва незабавно да се свържете с пиърсъра, за да избегнете усложнения.

За да се избегнат редица нежелани ефекти, е важно да не извършвате процедурата сами у дома. Трябва да се обърнете само към доверен, висококвалифициран специалист

Пиърсинг на хрущяла на ухото
Пиърсинг на хрущяла на ухото
Правила за грижи

Времето за заздравяване зависи от качеството на лечението на пиърсинга.

За да може мястото на пиърсинга да заздравее възможно най-бързо и без усложнения, трябва да се полагат антисептични грижи до пълното заздравяване на пиърсинга. През този период е много важно:

 • Ограничете мокренето на пиърсинга през първата седмица след процедурата;
 • Не сменяйте обецата, докато каналът не заздравее напълно;
 • Обработвайте мястото на пиърсинга колкото е възможно по-често с Хлорхексидин или Мирамистин;
 • Не използвайте алкохол или пероксид, тъй като заздравяването на раната ще отнеме много повече време;
 • Обработването трябва да се извършва преди и след излизане навън;
 • По време на грижите е важно обицата да се върти внимателно, за да не се прикрепи към канала.Ако имате алергична реакция към метала на обецата, трябва да се консултирате със специалист, който ще Ви помогне да намерите подходяща сплав и да замените обецата.

Пиърсинг на хрущяла на ухото
Обеци за пиърсинг
на хрущяла на ухото

Важно е да изберете правилното бижу.

Първо, обецата трябва да е малка и удобна за носене и употреба. С подходящото бижу каналът ще заздравее много по-бързо.

Най-популярните варианти на бижута за хрущяла на ухото са:

 • Щанги;
 • Пръстени;
 • Банани;
 • Микробанани;
 • Циркуляри;
 • Лабрети;
 • Харди;
 • Гвоздеи.Препоръчителните сплави за първия пиърсинг са титан, злато и хирургическа стомана. Тези видове сплави не предизвикват алергични реакции, дупката се затяга по-бързо, без усложнения.

Важно! При пробиване на горния ушен хрущял е много важно да не се претоварва хрущялът с бижута, съществува риск от счупване на горната част на ухото. Важно е да изберете подходящите бижута за всеки вид пиърсинг. Обемистите бижута с много камъни не са подходящи за първичен пиърсинг, защото ушният канал ще се заздравява дълго време, големите обеци често залепват за косата, дрехите и шапките, а такива обеци не са подходящи за третиране с антисептици.

За първоначалното пробиване трябва да изберете удобна, проста обеца, която не е неприятна за носене и грижа за ушния канал. След като каналът заздравее напълно, обецата може да бъде заменена с каквото желаете бижу. Най-важното е пиърсингът да ви доставя удоволствие.

Хареса ли ви статията? Моля оценете.
Внимание! Внимание! Статията е написана от журналисти и има информативен характер. Всички изображения са илюстративни и са подбрани за визуално допълнение към текстовия материал. Ако сте открили грешка или не се съгласявате със съдържанието, моля, уведомете ни на [email protected]
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Използваме бисквитки, за да подобрим вашето сърфиране, да показваме персонализирана реклама или съдържание, както и да анализираме нашия трафик. Като натиснете „Приемам“, вие се съгласявате с използването на бисквитки.